Ik kon het huis overnemen en was niet meer afhankelijk van mijn ex 

Het huis overnemen

Het huis overnemen

Deze moeder wilde graag in het huis blijven vanwege haar jonge kinderen. Deze waren op dat moment 3 en 5 jaar oud. 

De vrouw en haar (toekomstige ex) wilden graag financieel los van elkaar komen. Door de kinderen zouden zij voor altijd verbonden blijven, maar op het zakelijke vlak wilden ze dat liever niet meer. 

Deze moeder werkte 4 dagen per week, het huis was 400.000 euro waard en zij moest haar ex 100.000 euro uitbetalen. De bank wilde helaas maar 50.000 euro verstrekken.  

Haar ex zou haar 9 jaar lang partneralimentatie moeten betalen. Hij wilde dit liever niet en deze moeder was het met hem eens. Zij wilde niet afhankelijk zijn. 

Doordat ik tijdens het scheidingstraject al adviseerde over de afspraken die zij met haar ex wilde maken, hebben we kunnen regelen dat de vrouw huis overnam en dat de man geen partneralimentatie gaat betalen. 

Op deze manier konden de vrouw en haar ex als ouders samen verder, maar waren zij financieel los van elkaar. 

Delen:

Meer berichten

ex uitkopen

Je ex uitkopen is niet altijd mogelijk

Vanwege mijn specialisme kon ik haar een maatwerkoplossing bieden. Gedurende de scheiding heb ik haar begeleid en heeft zij met haar inkomen van 32.000 euro per jaar toch een huis kunnen kopen van 275.000 euro. 

Gratis kennismakinggesprek

Wil jij weten of je je huis kan houden na de scheiding of een nieuw huis kan kopen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.