Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hypotheekrenteaftrek

scheiden met kinderen, het heeft een grote impact. Je wilt natuurlijk een vechtscheiding voorkomen. Hoe regel je alles het beste voor je kind?

Hoe werkt het?

Zoals al eerder vermeld, vormt de rente die je over je hypotheek betaalt een aftrekpost op je inkomstenbelasting. Dit houdt in feite in dat na de aftrek van het rente bedrag je te betalen inkomstenbelasting ‘lager’ is. Hierdoor betaal je minder (of beter krijg je geld terug) en houd je dus meer geld over. Deze teruggave kunt je aanvragen bij de belastingaangifte of via een voorlopige teruggave. Ik kan u daarbij helpen.

Voorwaarden Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek bij scheiding

Tijdens een scheiding verhuis je vaak naar een nieuw adres. Als je ex partner blijft wonen op het oude adres, is dit niet meer jouw hoofdadres en kan je ook niet meer gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Echter is hier wel een andere regeling voor, de zogenoemde scheidingsregeling. Deze regeling houdt in dat wanneer jij of jouw oude partner het huis verlaat, je, onder voorwaarden, nog 2 jaar de regeling van jouw eigen woning mag aanhouden (zolang je mede eigen aar blijft). Dit betekent dat je de renteaftrek van deze woning mag opvoeren. Hier zitten wel wat voorwaarden aan vast, zo moet je wel mee betalen aan de hypotheekrente. Daarnaast moet je oude partner nog wel in deze woning wonen. De regeling gaat in op het moment dat u de woning verlaat.

Mijn ervaring is dat het fijner en beter is als de woning wordt overgenomen door de blijver. De vertrekkende partner heeft zijn of haar handen dan vrij. Hoe dat het beste kan? Neem gerust contact met me op. Er is veel mogelijk in scheidingssituaties. Daar ligt mijn specialiteit.

Delen:

Meer berichten

Gratis kennismakinggesprek

Wil jij weten of je je huis kan houden na de scheiding? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.