Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met parttime baan het huis overnemen

Met part time baan huis overnemen

Ik had nooit verwacht dat ik met mijn parttime baan het huis kon overnemen! 

Deze moeder werkte al jarenlang 2 dagen per week en wilde graag met de kinderen in het huis blijven wonen. Ze maakte zich zorgen of- en hoe zij de overwaarde van het huis aan haar ex kon uitbetalen. 

Om in het huis te kunnen blijven, moest zij haar ex 150.000 euro uitbetalen.  Daarbovenop moest de hypotheek nog worden overgenomen. Het huis was 450.000 euro waard. 

De vrouw had al geïnformeerd bij een hypotheekadviseur, maar deze vertelde haar dat het niet mogelijk was om haar ex uit te kopen. 

Het leek onmogelijk met haar parttime salaris, maar de wens om in het huis te blijven was enorm groot. En daarom kwam ze uiteindelijk bij mij terecht. 

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar wat er niet kan. Juist bij een scheiding is het van belang om ook naar de toekomstige mogelijkheden te kijken.

Samen met deze moeder heb ik daarom gekeken op welke manier het wél mogelijk was om het huis over te nemen. Zodat zij met de kinderen niet zou moeten verhuizen. 

Uiteindelijk hebben we samen een oplossing gevonden en kon zij met haar parttime baan alsnog in het huis blijven en haar ex uitkopen. 

Delen:

Meer berichten